Blog maart 2023 – NIEUW: DE GASTOUDERZELFVERZEKERD-POLIS

De verantwoordelijkheid van een gastouder

Het werk als gastouder is mooi, dankbaar en belangrijk voor kind én zijn ouders. Het is niet moeilijk te bedenken dat je als gastouder nogal wat verantwoordelijkheid hebt over het welzijn en de veiligheid van de kinderen die je onder je hoede hebt. Logisch ook, dat de meeste gastouders zich goed verzekeren voor hun aansprakelijkheid. In de praktijk blijkt echter ook dat de meeste gastouders zich nauwelijks verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Vreemd eigenlijk, aangezien een ongeluk in een klein hoekje zit. Ben je fysiek beperkt door ziekte of een ongeval? Dan kun je je werk als gastouder niet meer naar behoren uitvoeren. Veel mensen zijn in de veronderstelling dat een AOV te kostbaar en te complex is, of ze nemen het risico op een ziekte of ongeluk op de koop toe. Voor die mensen is er nu goed nieuws!

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor gastouders

Vanaf 1 maart 2023 biedt Advisie Groep exclusief voor gastouders de GastouderZelfverzekerd-polis. Ook wij zagen de veelgehoorde bezwaren en onduidelijkheden rond arbeidsongeschiktheidsverzekeringen bij gastouders. Daarom hebben we dit interessante pakket ontwikkeld, af te sluiten tegen een zeer scherpe maandpremie. De financiële impact wanneer je niet meer voor de kinderen kunt zorgen is zeer hoog. Wanneer je tenminste een jaar je werk niet meer kunt uitvoeren door een lichamelijke beperking, dan keert de GastouderZelfverzekerd-polis je een bedrag uit tussen €35.000 en €200.000. Belastingvrij! Voorwaarde hierbij is dat je een medische verklaring aanlevert van je huisarts of een medische instantie. Een lichamelijke beperking wordt hier gezien als uitval of beperking van je zintuigen, het verlies van je mobiliteit of het niet meer kunnen gebruiken van je armen en handen.

Maatregelen om je leven aan te passen

Laten we vooral niet hopen dat het je overkomt, maar heb je een bedrag ontvangen in verband met de hierboven beschreven zaken, dan gelden er wat spelregels. Zo dien je de ontvangen uitkering te besteden aan het aanpassen van je leven. Het inrichten van een nieuwe levenssituatie kost natuurlijk tijd én geld. Enkele zaken die je met het uitgekeerde bedrag kunt aanpakken:

  • Inkopen van extra zorg
  • Inschakelen van extra hulp, zoals huishoudelijke hulp of een oppas
  • Aanpassingen aan je woning
  • Aanpassingen aan je werkomgeving
  • Omscholing
  • Financieren van sollicitatieprocedures
  • Opstarten van een nieuwe onderneming
  • Het aflossen van een lening of terugbetalen van een lening

Daaraan toegevoegd: deze polis is beschikbaar voor vrijwel alle beroepen en is inkomensonafhankelijk. Neem dus als gastouder geen enkele risico, want een ongeluk of schadegeval ligt altijd op de loer! Enne… voor de maandpremie hoef je het al helemaal niet te laten liggen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van de GastouderZelfverzekerd-polis? Zorg voor extra financiële zekerheid en neem voor een erkend en onafhankelijk advies
contact op met Advisie Groep