Nieuws

Wilt u ons nieuws in uw mailbox ontvangen? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief!
Blog februari 2023 – HOE BEHOUD JE JE HYPOTHEEKRENTE BIJ EEN VERHUIZING?

Theorie versus praktijk Gaan jij en je (ex)partner uit elkaar? Dan is er een reëel scenario dat jij de woning verlaat en een nieuwe koopt. Het is dan vrijwel altijd interessant om je hypotheekrente over te hevelen naar je nieuwe stek, als je de rente de laatste jaren hebt aangepast tenminste. Tot zover de theorie, want de praktijk blijkt vaak een stuk

Verhuizen of verbouwen? Dit zijn de mogelijkheden

Een ruimere woonkamer, een extra slaapkamer of meer bergruimte, veel mensen denken na over veranderingen in of aan hun woning. Maar wat is de beste optie? Uw woning verbouwen of toch een andere woning kopen? Wij zetten een aantal mogelijkheden voor u op een rij.

Voorkom koolmonoxidevergiftiging

Koolmonoxide staat bekend als sluipmoordenaar. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld vijf tot tien mensen aan een koolmonoxidevergiftiging. Daarnaast belanden honderden mensen in het ziekenhuis. Hoe voorkomt u grote(re) hoeveelheden koolmonoxide in uw woning?

Nieuwe belastingregels in 2023

Het nieuwe jaar is van start gegaan. Dat betekent doorgaans ook een aantal wijzigingen in de belastingregels. Benieuwd wat de nieuwe regels voor u betekenen? We zetten een aantal belangrijke veranderingen voor u op een rij.

3 tips om uw goede voornemens te laten slagen

Vol goede moed beginnen we ieder jaar weer met een flinke lijst goede voornemens. Afvallen, meer bewegen en meer tijd voor familie, het zijn veelgehoorde plannen aan het begin van het jaar. Maar hoe zorgt u dat die plannen ook daadwerkelijk in de praktijk worden gebracht? Wij hebben een aantal tips voor u op een rij gezet.

Blog januari 2023 – AANGEPASTE HYPOTHEEKREGELS 2023

De kerstboom is weer opgeruimd, we kunnen geen oliebol meer zien en zo ongeveer iedereen is weer aan het werk. Kortom: het nieuwe jaar 2023 heeft zijn eerste stappen gezet! Wij wensen iedereen een flitsende, of juist rustige start van het nieuwe jaar. En vanzelfsprekend staan wij weer graag voor je klaar als het gaat om financiële of verzekeringsvraagstukken. Het begin van

Nieuwe hypotheekregels in 2023

Het nieuwe jaar staat alweer voor de deur. Naast een feestelijke gebeurtenis, is de jaarwisseling ook altijd een moment om wijzigingen door te voeren in de regels rondom hypotheken. Wij zetten een aantal belangrijke wijzigingen voor u op een rij.

Zo voorkomt u een woningbrand

De winter is in aantocht. Lekker op de bank met warme chocomel, houtkachel of kaarsjes aan. Voor veel mensen een heerlijk tafereel op koude dagen. Maar let wel extra goed op, een klein beetje rookontwikkeling kan binnen enkele minuten uitgroeien tot een grote woningbrand. Hoe kunt u dit voorkomen?

Energiebespaarlening met 0% rente

Steeds meer mensen willen hun huis verduurzamen. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee. Alleen de aanschaf van isolatiemateriaal, dubbel glas, zonnepanelen of een warmtepomp kan flink in de papieren lopen. Daarom heeft de overheid het Nationaal Warmtefonds opgezet. Hier kunt u een energiebespaarlening afsluiten tegen 0 procent rente.

Opgelicht via WhatsApp? Zo kunt u geld terugkrijgen

“Hee mam/pap, Sla dit nummer even op, het is mijn nieuwe nummer omdat mijn telefoon en portemonnee zijn gestolen. Kan ik wat geld lenen voor de komende dagen tot alles weer opgelost is?” Veel mensen hebben ooit een dergelijk berichtje gehad. Het is niet van uw kind, maar van een oplichter. Helaas trappen hier nog veel mensen in. Gelukkig kunnen gedupeerden steeds vaker geld terugkrijgen. Hoe?

Blog december 2022 – LANG IN HET BUITENLAND? DENK AAN DE VERZEKERINGEN!

Het avontuur aangaan Houd jij van het avontuur en andere omgevingen en culturen? Dan kan het zomaar zo zijn dat jij je heil voor langere termijn in het buitenland zoekt. Veel mensen trekken voor maanden, jaren of misschien wel voorgoed naar andere delen in de wereld om te werken, studeren en te leven. Wat echter nog weleens wordt vergeten is het omzetten

B&B de Dijkslaper en De Tabaksplant

B&B de Dijkslaper en De Tabaksplant We laten deze keer relatie Gerrie en Mari Koppers aan het woord over hun horeca bedrijf en nieuwe bed en breakfast. Horecabedrijf De Tabaksplant in Afferden (Gld) is al sinds 1938 een begrip in het Land van Maas en Waal. Heel veel mensen hebben hier hun bruiloft, verjaardag en andere mijlpalen gevierd. Sinds 1985 is er

Wat zijn de hypotheekmogelijkheden voor senioren?

Uw woonwensen veranderen in elke fase van uw leven. Gaat u richting de pensioenleeftijd? Dan wilt u misschien kleiner gaan wonen of uw huis verbouwen zodat u er nog lang kunt blijven wonen. Maar is het mogelijk om als 57-plusser nog een hypotheek af te sluiten of uw bestaande hypotheek te verhogen? Jazeker! Hoe zit dat?

Uw zorgverzekering in 2023

De zorgverzekering is voor veel mensen onderwerp van gesprek aan het einde van het jaar. Waarvoor verwacht u dekking nodig te hebben komend jaar? En gaat u overstappen naar een andere verzekeraar of niet? Ook in 2023 wordt er naast een premiestijging nog een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Welke?

Waarom een levenstestament afsluiten?

We hopen natuurlijk allemaal in goede gezondheid oud te worden, maar het leven heeft soms onverwachte wendingen. De meeste mensen hebben een testament afgesloten voor als zijzelf of hun partner overlijdt. Maar wat als u ziek of dement wordt en niet meer in staat bent om belangrijke beslissingen te nemen? Daarvoor is het levenstestament.

Wat is mijn energielabel?

Weet u wat het energielabel van uw huis is? En wat zegt het eigenlijk? Het energielabel laat zien hoe zuinig uw huis is. Dat is natuurlijk goed om te weten, maar daarnaast heeft het energielabel een cruciale rol in het kopen of verkopen van een huis. Zelfs bij het aanvragen van een hypotheek kan het document belangrijk zijn. Waarom?

Lars en… Dé Gym

In dit artikel vertelt relatie Lars van Haaften over zijn passie kickboksen en zijn sportschool Dé Gym Hij begint met “wil je vechten? ”  Waarschijnlijk niet. Niet iedereen vindt een potje knokken zo lekker als Lars dat doe. Ik ben Lars van Haaften en ik vocht lange tijd om het te maken in het kickboksen. De adrenaline, de intieme connectie met mijn

10 jaar Bootcamp Druten

In oktober bestond Bootcamp Druten al weer 10 jaar. Een mooi moment om even kennis te maken met onze relatie, trainer en eigenaar Manfred Loeffen. Rutger traint normaal gesproken ook twee keer per week vol enthousiasme mee.   Verzekeringen en bootcamp In eerste instantie zou je zeggen wat hebben verzekeringen en bootcamp nu gemeen. Toch meer dan je verwacht. Denk aan een

Blog november 2022 – JE EIGENWONINGVERLEDEN HEEFT IMPACT OP DE TOEKOMST

Wat houdt het eigenwoningverleden in? Gemiddeld gaat 1 op de 3 stellen uit elkaar. In veel van die situaties hebben de ex-geliefden samen een koopwoning. Als je zelf ook in een dergelijke situatie hebt gezeten, is dit waarschijnlijk herkenbaar. Wanneer de roerige periode na de breuk achter de rug is, bestaat de kans dat je een nieuwe liefde tegen het lijf loopt..

Uw huis verduurzamen? Dit zijn de opties!

De energieprijzen gaan door het dak. Hierdoor willen veel mensen energie besparen. Steeds meer mensen overwegen om over te stappen op zelf opgewekte duurzame energie en warmte. Maar hoe zit het met de financiering van deze energiebesparende maatregelen? Wat is er mogelijk met uw bestaande of nieuwe hypotheek? We zetten de mogelijkheden op een rij.

Het aantal autodiefstallen stijgt aanzienlijk

Het aantal gestolen personenauto’s is in het eerste half jaar van 2022 toegenomen. In totaal werden er 2.900 auto’s gestolen, dat zijn er 322 meer dan in het eerste half jaar van 2021. Het gaat om een stijging van dertien procent. Dit is de eerste stijging in twintig jaar.

Sparen of een alternatief?

Op de bank levert uw spaargeld nauwelijks rendement op. Daarom zijn steeds meer mensen op zoek naar alternatieven om te zorgen voor een extra zakcentje voor later. Banksparen, beleggen of extra aflossen op uw hypotheek zijn bijvoorbeeld mogelijkheden. Wilt u meer weten over alternatieven voor sparen? Wij zetten een aantal zaken voor u op een rij.

7 tips om uw huis winterklaar te maken

Na een bloedhete zomer is het nu tijd voor verkoeling. De dagen worden korter en het aantal buien neemt toe. Dat betekent dat we ’s avonds weer lekker op de bank hangen met de kaarsjes aan terwijl de regen tegen de ramen tikt. Het is een gezellig tijd van jaar, maar voor uw huis is het ook een zware tijd.

Blog oktober 2022 – EEN ZAKELIJKE HYPOTHEEK NU NOG INTERESSANTER

Een bedrijfshypotheek, wat houdt dat in? Je hebt als ondernemer de mogelijkheid om met een bedrijfshypotheek je bedrijfspand te financieren. Zeker in tijden van extreem stijgende huurtarieven, kan de aankoop van een zakelijk pand erg interessant zijn. Toch vergt een dergelijke lening extra aandacht, want deze valt niet onder de Wet Financieel Toezicht (WFT) en kent andere spelregels dan een privé-hypotheek. Er

De hypotheekrente stijgt; wat nu?

De hypotheekrente is in beweging. Na een periode waarin de hypotheekrente historisch laag was, is de rente nu – ondanks een recente, lichte daling – weer aan het stijgen. Wat betekent dat voor u als (toekomstig) huiseigenaar?

Heeft u recent verbouwd? Dit moet u weten

Heeft u net verbouwd? Heeft u bijvoorbeeld zonnepanelen laten installeren, een nieuwe dakkapel geplaatst of een uitbouw neergezet, dan is uw wooncomfort waarschijnlijk aanzienlijk vergroot. Maar u moet nog één ding doen voordat u echt onbezorgd kunt genieten van de veranderingen. Wat?

Prinsjesdag 2022

De derde dinsdag in september is elk jaar weer een belangrijke dag in ons land. Behalve het voorlezen van de troonrede door koning Willem-Alexander presenteerde Sigrid Kaag, minister van Financiën, ook de miljoenennota. In haar begroting voor het komende jaar staan de maatregelen die het kabinet in petto heeft. Wat betekent dit voor u? We zetten de belangrijkste besluiten van het kabinet op een rij.

(Hybride) warmtepomp vanaf 2026 verplicht

Vanaf 2026 zijn huiseigenaren verplicht om over te stappen op een warmtepomp. Als de cv-ketel aan vervanging toe is, moet deze vervangen worden door een duurzaam alternatief. Wat betekent dit voor u?

Blog september 2022 – SNELLERE EN EENVOUDIGE SCHADEAFHANDELING

Waar meld je geleden schade ook alweer? Voor velen waarschijnlijk wel herkenbaar: je auto ziet die van een medeweggebruiker ineens van wel heel dichtbij. Gevolg: blikschade! Laten we vooral hopen dat het bij die blikschade blijft, desalniettemin een frustrerende en tijdrovende aangelegenheid. En dan begint het ‘feest’: want hoe ben je verzekerd? En waar meld je je schade? Doe je dat bij

Blog augustus 2022 – VERZEKER JE ALS MKB’ER TEGEN DIGITALE CRIMINALITEIT

De nieuwe vorm van misdaad: Cybercrime Nou ja, zo nieuw is die vorm van misdaad nou ook weer niet. Sinds de jaren 80, de opkomst van de Informatie en Communicatie Technologie (ICT), hebben we te maken met cybercriminaliteit. Cybercrime laat zich het makkelijkst omschrijven als misdaad die met ICT-middelen plaatsvindt, met als doelwit ICT-middelen en/of netwerken. Sinds de enorme groei en het

Blog juli 2022 – AANGESCHERPTE WETGEVING ROOKMELDERS

Voorkom ongelukken Per jaar vinden er zo’n 7.000 woningbranden plaats, waarbij 650 gewonden vallen en er 50 doden te betreuren zijn. Als er in alle woningen in Nederland rookmelders aanwezig zouden zijn, nam het aantal gewonden en dodelijke slachtoffers af tot ongeveer de helft. Wat veel mensen niet beseffen is dat je niet wakker wordt van rook. Een woningbrand door bijvoorbeeld kortsluiting

Aflossen op uw aflossingsvrije hypotheek?

Veel huizenbezitters hebben nog een (deels) aflossingsvrije hypotheek. U hebt dan relatief weinig maandlasten omdat u alleen rente betaalt en geen aflossing. Het aflossen van de hypotheek gebeurt aan het einde van de looptijd of bij verkoop van uw huis. Zijn er ook andere mogelijkheden? En hoe gaat dat in z’n werk?

Voorkom inbraak in uw schuur

Elektrische fietsen, gereedschap en tuinmeubilair, veel mensen stallen deze spullen in hun schuur of berging. Dat is niet alleen voor u een handige opslagplek, ook dieven nemen er graag een kijkje. Is uw schuur of berging goed beveiligd en verzekerd?

Bezwaarmakers box 3-belasting krijgen compensatie

Mensen die bezwaar hebben gemaakt tegen de heffing in box 3 voor de belastingjaren 2017 tot en met 2020 krijgen een compensatie. Daarover heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan. Wat gaat er gebeuren?

Zo blijft u hackers voor

Wat doet u om uw onlineaccounts te beveiligen? Veel mensen zijn hier nauwelijks mee bezig, totdat het misgaat en alle gegevens op straat liggen. Dat kunt u voorkomen met een simpele oplossing. Welke?

Blog juni 2022 – DE HYPOTHEEKRENTE STIJGT, KOM SNEL IN ACTIE

De huizengekte lijkt voorbij De woningmarkt is al jarenlang overspannen. Huizenprijzen rijzen de pan uit, terwijl de hypotheekrente historisch laag is. Als huizenbezitter met de intentie om te verkopen ben je spekkoper. En als koper kun je profiteren van de zeer gunstige rente. Maar ja, vind maar eens een huis en vooral: doe maar eens het juiste bod.. Gelukkig lijkt de grote

Kan de rente van uw hypotheek omlaag?

Woningen zijn de afgelopen jaren flink in prijs gestegen. Dat maakt het voor nieuwkomers op de woningmarkt lastiger om een huis te kopen. Voor mensen die al langer een huis bezitten, kan dit juist gunstig zijn. Misschien kan de rente op uw hypotheek naar beneden. Hoe?

Smartphone kapot of gestolen; wat dekt de verzekering?

Terwijl u even snel een berichtje wilt sturen naar een familielid, valt uw telefoon uit uw handen. Het resultaat: een aantal flinke barsten in het scherm. Zo’n situatie heeft iedereen weleens meegemaakt en de reparatiekosten kunnen erg in de papieren lopen. Dekt de verzekering deze schade?

Nieuwe regels omtrent verbouwen en verduurzamen

Gaat u uw huis grondig verbouwen? Dan moet u vanaf 1 februari 2022 verduurzamende maatregelen nemen, zoals een warmtepomp of zonnepanelen. Na renovatie moet een deel van de energie die u gebruikt namelijk afkomstig zijn uit duurzame bronnen. Hoe zit dat?

Voorkom diefstal van uw elektrische fiets

Steeds meer mensen hebben een elektrische fiets. Voor het woon-werkverkeer of om een dagje lekker te toeren, jong en oud geniet van de elektrische trapondersteuning. Helaas vallen elektrische fietsen – of onderdelen daarvan – ook in de smaak bij dieven. Wat kunt u doen om diefstal te voorkomen?

Blog mei 2022 – ONDERNEMER, VERZEKER JE TEGEN UITVAL

Ondernemers zijn net mensen Als ondernemer heb je verantwoordelijkheid, gezonde ambities en plannen voor de toekomst. Je klanten zijn tevreden over je producten en diensten, dus met een beetje geluk maak je elk jaar een gestage groei door. En als het goed is mag je door tot ongeveer je 67e, waarna je van een welverdiend pensioen kunt gaan genieten. Tot zo ver

Extra aflossen op de hypotheek?

Steeds meer mensen overwegen om extra af te lossen op hun hypotheek. De rente op uw spaarrekening is immers bijna niks meer. Het is belangrijk om goed na te denken over de gevolgen als u een deel van uw hypotheek gaat aflossen. Er zijn voordelen, maar ook nadelen.

Wat is verzekerd bij storm?

Het stormtrio Dudley, Eunice en Franklin heeft begin van dit jaar voor een record aan stormschade gezorgd. Schuttingen waaiden om, dakpannen vlogen in het rond en auto’s raakten beschadigd door afgebroken takken. Dit heeft veel mensen aan het denken gezet over hun verzekering. Hoe goed bent u verzekerd bij stormschade?

Strengere regels voor hypotheek met private leaseauto

Uw private leaseauto heeft vanaf 1 april 2022 nog meer invloed op de hoogte van uw eventuele nieuwe hypotheek. Het leasebedrag staat vanaf nu voor 100 procent ingeschreven bij het BKR, terwijl dat eerder nog voor 65 procent was. Wat betekent dit voor uw hypotheek?

Met deze tips kunt u hooikoorts verminderen

De eerste zonnestralen laten zich zien, de bloesem kleurt het straatbeeld en iedereen is een stuk vrolijker; de lente begint! Voor veel mensen een periode om naar uit te kijken, maar niet iedereen is er even blij mee. Voor hooikoortspatiënten breekt een periode van snotteren en niezen aan. Deze tips kunnen u helpen.

Blog april 2022 – JE HUIS ENERGIENEUTRAAL MAKEN, HOE DOE JE DAT?

Nul-op-de-meterwoning Zo’n 15% van al het energieverbruik in Nederland komt momenteel op het conto van woonhuizen. Dat is al een daling ten opzichte de jaren ervoor, aangezien steeds meer woningen beter geïsoleerd zijn en betere Cv-installaties hebben. Toch is er nog veel te winnen, en dat is geen overbodige luxe gezien de huidige energieprijzen. Vanaf 1 januari 2020 dienen alle nieuwe Nederlandse

Stijgende hypotheekrente, dit is wat u kunt doen

Na lange tijd is de hypotheekrente weer aan het stijgen. Hoewel de huidige hypotheekrente nog steeds historisch laag is, zorgen hogere hypotheekrentes voor enige onrust. Moet u snel oversluiten? Of juist niet? Dit zijn de mogelijkheden.

Zo bent u verzekerd bij schade aan uw zonnepanelen

Op steeds meer daken van huizen liggen zonnepanelen. Op die manier geven we een schonere aarde door aan onze volgende generaties. Door de hogere energieprijzen is de vraag naar zonnepanelen flink toegenomen. Maar hoe zit het met de verzekering? Bijvoorbeeld als uw zonnepanelen vlam vatten of door een storm losraken?

Uw belastingaangifte 2021

Het is weer tijd voor uw jaarlijkse belastingaangifte. De Belastingdienst rekent er dit jaar op dat uw formulier over 2021 uiterlijk voor 1 mei binnen is. Wat betreft het belasten van het vermogen van spaarders: vooralsnog gelden de oude regels. Vergeet niet uw (deels) aftrekbare kosten in te vullen. Dat zou zonde zijn als u deze aftrekposten niet benut! Welke dat zijn leest u hieronder.

Zo houdt u de koude trek uit uw huis

U herkent het vast in deze periode van het jaar: u voelt in de woonkamer ineens een koude trek. Zeker als u in een oud huis woont. Vermoedelijk komt die tocht door spleten of andere openingen in uw huis. Uw verwarming een graadje hoger zetten? Dat is tegenwoordig een hele dure oplossing. Maar hoe komt u dan van de koude luchtstromen af? Zo gaat u de tocht in uw huis te lijf.

Uw specialist in:

  • Hypotheken voor particulieren en ondernemers
  • Schade verzekeringen voor ondernemers en particulieren
  • Arbeidsongeschiktheids-
    verzekeringen voor ondernemers
  • Hypotheek beschermende verzekeringen voor particulieren
  • Totaal financieel advies
  • Budget coaching
  • Subsidiemogelijkheden voor starters op de woningmarkt

Laat ons weten wat we voor u kunnen betekenen