Nieuws

Wilt u ons nieuws in uw mailbox ontvangen? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief!
Blog februari 2024 – EEN NIEUW TIJDPERK VOOR SEKSWERKERS: TOEGANG TOT ZAKELIJKE VERZEKERINGEN

In januari 2024 werd een mijlpaal voor een niet alledaagse beroepsgroep bereikt: de sekswerkers in Nederland. Vanaf nu is het voor zelfstandige sekswerkers van 21 jaar en ouder -geregistreerd bij de Kamer van Koophandel- mogelijk om zakelijke schadeverzekeringen af te sluiten. We zien deze stap als een grote en belangrijke ontwikkeling om deze vorm van arbeid uit de taboesfeer te halen. Risico

Wilt u verhuizen of verbouwen?

Droomt u al jaren van een extra slaapkamer, een grotere badkamer of meer bergruimte? En wilt u de mogelijkheden van een verbouwing of verhuizing onderzoeken? In dit artikel zetten we belangrijke informatie voor u op een rij.

Een sterretje in de voorruit: wat nu?

In de winter is het extra belangrijk om goed te letten op sterretjes in de voorruit van uw auto. Buiten kan het erg koud zijn en in de auto zet u de verwarming natuurlijk lekker aan. Door het grote temperatuurverschil kunnen sterretjes snel scheuren. Dan bent u verder van huis. Wat te doen bij een sterretje?

Nieuwe belastingregels in 2024

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe belastingregels. Een aantal regelingen is per 1 januari veranderd. Benieuwd wat de gevolgen voor u zijn? U leest het in dit artikel.

Weg met de (kerst) kilo’s

Januari is de tijd van goede voornemens. En wat staat er bij veel mensen bovenaan de lijst? Juist, een gezondere leefstijl! We zetten een aantal eenvoudige en praktische tips voor u op een rij om uw doelen te bereiken.

Blog januari 2024 – BELANGRIJKE HYPOTHEEKVERANDERINGEN IN 2024: WAT MOET JE WETEN?

En dan is het alweer bijna 2024. Wij van Advisie groep wensen iedereen alvast een gelukkig, gezond en succesvol nieuwjaar! Ben je van plan om dit jaar een huis te kopen of je huidige woning te verbouwen? Lees dan zeker verder. In 2024 staan er immers aanzienlijke veranderingen op stapel voor hypotheekregels, en deze wijzigingen zijn in veel gevallen relevant voor iedereen

NIEUWE HYPOTHEEKREGELS IN 2024

Het einde van 2023 is in zicht. We stevenen af op een nieuw jaar met nieuwe kansen. Bent u van plan om komend jaar een huis te kopen of iets aan uw hypotheek te veranderen? Dan moet u dit weten.

Schade door storm? Zo lost u het op

De winter is een feit. Dat zorgt voor de nodige gezelligheid met kaarsjes en warme chocolademelk, maar ook voor onstuimig weer. Dat kan leiden tot overlast en schade. Wat kunt u doen?

Uw nalatenschap: dit moet u weten

Uw nalatenschap, daar staat u waarschijnlijk niet iedere dag bij stil. Misschien zegt u weleens dat u een bepaalde ketting graag aan een van uw kinderen wil nalaten of misschien wilt u een deel van uw erfenis schenken aan een goed doel. Bij veel mensen zijn deze plannen nog niet concreet. Toch is het belangrijk om hier nu al over na te denken. Waarom?

Winkel failliet; hoe zit het met aanbetalingen en garanties?

Een aantal bekende winkelketens is in de afgelopen tijd failliet gegaan. Wat doet u als u nog wacht op de levering van een bestelling bij zo’n winkel? En wat betekent een faillissement voor de garantie? Wij geven antwoord op uw brandende vragen.

Blog december 2023 – ZORGVERZEKERING 2024: WAT STAAT ONS TE WACHTEN?

Ieder jaar brengt verandering met zich mee, ook als het gaat om de vergoedingen vanuit de zorgverzekering. De overheid bepaalt de inhoud van de basisverzekering, terwijl de zorgverzekeraar de aanvullende verzekering samenstelt. We zetten de belangrijkste wijzigingen die ons te wachten staan in 2024 voor je op een rij. Basisverzekering 2024: Vernieuwingen in de Zorg Voor ouderen met een hoog valrisico is

Een hypotheek voor 57-plussers? Dit zijn de opties!

Na een klein dipje trekt de woningmarkt weer aan. Starters hebben het lastig, met name door de krapte op de woningmarkt, de hoge huizenprijzen en de stijgende hypotheekrente. Maar ook voor senioren is het afsluiten van een hypotheek niet vanzelfsprekend, daar hoort u alleen minder over. Toch zijn er – ook voor 57-plussers – verschillende mogelijkheden. Welke?

De zorgverzekering in 2024

Het is november en dat kan maar één ding betekenen: zorgverzekeraars hebben hun premies voor het komende jaar bekend gemaakt. Nu kan het vergelijken beginnen. Want past uw huidige dekking nog wel bij uw persoonlijke situatie? We zetten de belangrijkste wijzigingen in de zorgverzekering voor u op een rij.

Zo laat u uw geld groeien

Hoe spaart u? Traditioneel sparen is al een tijd niet meer zo aantrekkelijk vanwege de lage rente. Daarom gaan veel mensen op zoek naar alternatieven. Er is namelijk nog veel meer mogelijk met uw geld. We zetten de mogelijkheden voor u op een rij.

Is uw huis klaar voor de komst van koning winter?

De bladeren vallen, de temperatuur daalt en de kerstverlichting verschijnt langzaam in het straatbeeld. Op naar een seizoen vol gezelligheid en knusse avonden thuis. Is uw huis al helemaal klaar voor de winter? Deze tips helpen u op weg.

Blog november 2023 – DE HYPOTHEEKRENTE VAN 2021 TOT NU

Ben je van plan om je eerste huis te kopen met je partner? Wil je groter gaan wonen en je hypotheek aanpassen? Of heb je verbouwplannen en wil je weten wat je financiële mogelijkheden zijn? Allemaal vraagstukken die flinke impact hebben op je financiële situatie én je toekomstplannen. Niets is echter zo veranderlijk als het weer en de hypotheekrentetarieven, en al helemaal

De nieuwe pensioenwet

Nederland krijgt een nieuw pensioenstelsel. Het systeem wordt flexibeler en persoonlijker zodat het beter aansluit bij de huidige tijd. Wat gaat er veranderen?

Een duurzamer huis? Dit zijn de mogelijkheden

Het huis verduurzamen, bij steeds meer mensen staat het hoog op de agenda. Met zonnepanelen kunt u zelf duurzame energie opwekken en met betere isolatie verbruikt u in de winter minder gas voor de verwarming. Energiebesparende maatregelen kunnen uw maandelijkse lasten verlagen. Maar hoe financiert u de zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp? We maken een overzicht.

Schadevrije jaren: zo zit dat

Een paaltje over het hoofd gezien of een geparkeerde auto geraakt? U hoopt het natuurlijk niet mee te maken, maar helaas zit een ongeluk met de auto in een klein hoekje. Dan bent u blij dat u goed verzekerd bent. Alleen het claimen van schade bij de verzekeraar heeft gevolgen voor uw premie. Dit is wat u moet weten over schadevrije jaren.

Het recht om vergeten te worden

De meest optimale route, de goedkoopste elektronica of het beste restaurant, u kunt tegenwoordig veel informatie op internet vinden. Zonder na te denken opent u een zoekmachine en binnen een paar tellen hebt u de antwoorden die u zoekt. Dat is natuurlijk ideaal. Maar wat als er onjuiste informatie over u te vinden is? Dan hebt u het recht om vergeten te worden. Hoe werkt dat?

Blog oktober 2023 – BANKEN SLUITEN HUN FILIALEN, ADVISIE GROEP NIET

Recent sloten de kantoren van de Rabobank, Univé en SNS in Druten hun deuren. Dit is in lijn met de landelijke trend, voornamelijk ingegeven doordat steeds meer mensen hun bankzaken digitaal doen. Het sluiten van banken zal voor de jongere generatie niet veel verschil maken. De wat ouderen merken hier echter wel degelijk wat van. Zij hechten er waarde aan om nog

Overwaarde benutten? Dit zijn de mogelijkheden

Door de enorm gestegen huizenprijzen hebben veel mensen overwaarde op hun woning. Er zijn verschillende mogelijkheden om de overwaarde te benutten. We zetten de mogelijkheden voor u op een rij.

Hebt u recent verbouwd?

Hebt u zonnepanelen geïnstalleerd, een stuk aangebouwd of iets anders veranderd aan uw huis? Of hebt u nog verbouwplannen? Dan moet u dit weten!

Prinsjesdag 2023

Op Prinsjesdag – de derde dinsdag in september – leest koning Willem-Alexander de troonrede voor en presenteert demissionair minister van Financiën, Sigrid Kaag, de miljoenennota. Hierin staat de begroting van het demissionaire kabinet voor het komende jaar. Wat verandert er voor u? We zetten de belangrijkste besluiten voor u op een rij.

Wapen u tegen een herfstdip

Het begint kouder te worden en het is eerder donker; de zomer zit erop. Waar sommige mensen al uitkijken naar lange wandelingen in de kleurrijke natuur, balen anderen heel erg van het veranderende weer. Zij zijn moe en hebben weinig energie. Hebt u last van een herfstdip? Lees dan snel verder.

Blog september 2023 – VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN

Veel mensen denken dat ze met een verzekering tegen zo ongeveer alles zijn verzekerd. Deze mensen kunnen we meteen uit hun droom helpen, want dat is alles behalve waar. Er zijn namelijk veel gevallen waarin je voor de schade moet opdraaien, ook als je verzekerd bent. Verzekeraars kijken in de omgang met je spullen uitdrukkelijk naar zorgvuldigheid en (on)verantwoordelijk gedrag, op basis

Blog augustus 2023 – VERZEKER JE WERK TEGEN SCHADE MET DE CAR-VERZEKERING

Je hebt een goedlopend bouwbedrijf, het werk kan niet op. Goed nieuws! Echter: dan is de kans op schade door je werk(zaamheden) ook groter. Want fouten maken is menselijk, zelfs voor jou als ervaren bouwer of klusser. En dan hebben we het nog niet eens gehad over schade veroorzaakt door bijvoorbeeld storm, inbraak of brand. Of over het (ver)bouwproject aan je eigen

Blog juli 2022 – KLEINE(RE) ADVISEURS, GROTE KLANTBINDING

De laatste jaren is een trend merkbaar dat grote partijen financieel investeren in (de overname van) kleinere financieel adviseurs. De reden is vrijwel altijd dezelfde: het rendement verhogen en na een bepaalde periode de ‘toko’ met hogere winst weer van de hand doen. Kortom: het belang van winst is hoog… en dit gaat nog weleens ten koste van het belang van de

De (on)mogelijkheden van een aflossingsvrije hypotheek

Hebt u een (deels) aflossingsvrije hypotheek? Dan is dit belangrijke informatie. Ook een aflossingsvrije hypotheek moet ooit afgelost worden. Vaak gebeurt dit bij de verkoop van uw woning. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. We zetten de belangrijkste opties op een rij.

Smartphone kapot of gestolen? Dit moet u weten

Uw smartphone hebt u waarschijnlijk uren per dag in uw hand. Bellen met een familielid, een product opzoeken op internet of scrollen door social media, we kunnen niet meer zonder. Maar wat als het apparaat kapot gaat? Of gestolen wordt?

Belangrijke wijzigingen per 1 juli 2023

Het jaar is al bijna op de helft en dat betekent dat er weer een aantal (wets)wijzigingen aankomt. We hebben de meest belangrijke wijzigingen per 1 juli 2023 voor u op een rij gezet. Het gaat onder andere over de accijns op brandstof. Meer weten?

Zo voorkomt u een inbraak

De temperatuur loopt op, de zomer staat voor de deur! Dat betekent dat we ons langzaam gaan voorbereiden voor de zomervakantie. Zonnebrand, slippers en zwemkleding ingepakt? Denk dan ook even aan de manier waarop u uw huis achterlaat. Met deze tips maken inbrekers geen kans.

Blog juni 2023 – EINDELIJK: DE NIEUWE PENSIOENWET

Zelf meer pensioen opbouwen Na een, wat het leek, eindeloos gevecht, was-ie daar ineens: de Wet toekomst pensioenen. Recent nam de Eerste Kamer de wet aan, al zijn er nog wel wat open eindjes. Het belangrijkste, goede nieuws is dat mensen in de nieuwe regeling de mogelijkheid hebben om zelf meer pensioen op te bouwen. Het betekent ook dat er vanaf nu

Hypotheekrente in beweging: wat kunt u doen?

Na de historisch lage hypotheekrente van de afgelopen jaren, is de rente nu weer aan het stijgen. De extreme gekte op de woningmarkt lijkt langzaam minder te worden. Al is de huidige rentestand – in het totale plaatje van de afgelopen decennia – nog steeds aan de lage kant. Dat biedt mogelijkheden voor huizenbezitters. Welke?

Verhuizen of verbouwen? Dit moet u weten

Bent u plannen aan het maken voor een verbouwing of verhuizing? Dan hebt u vast al aan de hypotheek, de klussers en de verhuizers gedacht. Maar er is nog iets wat u niet mag vergeten. Wat?

Nieuwe Gasketelwet vanaf 1 april 2023

De nieuwe Gasketelwet is op 1 april 2023 van kracht gegaan. Dat betekent dat vanaf nu alleen gecertificeerde bedrijven en monteurs cv-ketels mogen installeren, onderhouden en repareren. Wat betekent dit voor u?

Gaat u ook voor een elektrische fiets?

Elektrische fietsen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Fietsen is voor veel mensen immers een stuk aangenamer met een beetje elektrische ondersteuning. E-bikes zijn er inmiddels in allerlei verschillende modellen. Waar moet u op letten bij de aanschaf?

Blog mei 2023 – DE VERANDERDE AOV-REGELGEVING

Ondernemers opgelet! Want er staan veranderingen op stapel, en wel op gebied van de arbeidsongeschiktheidsverzekering. In april 2023 werd bekend dat zelfstandigen, andere ondernemers én meewerkende partners in de toekomst verplicht zijn zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Hiermee wil het kabinet bewerkstelligen dat ondernemers een financieel vangnet hebben, zodra zij uitvallen door ziekte of een ongeval. Een ander argument voor de veranderde

Extra aflossen op de hypotheek; slim of juist niet?

Hebt u een financiële meevaller gehad? Of hebt u flink gespaard de afgelopen tijd? Op de spaarrekening levert uw geld niet veel rendement op. Extra aflossen op uw hypotheek kan dan interessant zijn. Zo verlaagt u de maandlasten. Dat klinkt natuurlijk perfect, maar dat is niet voor iedereen zo. Hier leest u waarom.

Deze waterschades vergoedt de verzekering

Horrorverhalen over lekkages in huis, u hebt ze vast weleens gehoord. Familieleden of collega’s die vertellen over een gesprongen waterleiding, een lekkende wasmachine of regenwater in de woonkamer door een lekkend dak. Maar wat als dit u overkomt? Welke schade dekt de verzekering wel en welke niet?

Dit moet u weten over de lijfrente

Hoe gaat u het financieel doen na uw pensioen? Rond de eeuwwisseling hebben veel mensen gekozen voor een lijfrenteverzekering. Keert deze verzekering binnenkort uit? Dan moet u dit weten (ook handig als u nog op zoek bent naar een vorm van aanvullend pensioen).

Vanaf volgend jaar kan een kind de achternaam van beide ouders dragen

Kinderen kunnen vanaf 2024 de achternaam van beide ouders dragen. Daarover is vorige maand een wetsvoorstel goedgekeurd door de Eerste Kamer. Verwacht u of iemand in uw omgeving een kindje? Dan is dit een interessant punt om over na te denken. Hoe zit dat?

Blog april 2023 – EEN HYPOTHEEK IS NIET ALLEEN EEN “ZAK MET GELD” LENEN

Overlijdensrisicoverzekering Als je een hypotheek afsluit voor de nieuwe woning of verbouwing, dan zijn er veel zaken belangrijk. Denk aan de looptijd van de hypotheek, de hoogte van de rente, rentevastperiode, de voorwaarden van de geldverstrekker, uw wensen en natuurlijk de wet- en regelgeving. Vaak wordt er toch te licht gedacht over andere belangrijke zaken, zoals een woonlasten-/hypotheekbeschermer en de overlijdensrisicoverzekering. Deze

Verhuizen? Neem uw hypotheek mee

Verhuisplannen? Dan hebben we een belangrijke tip omtrent uw hypotheek. Het kan namelijk interessant zijn om uw hypotheek mee te verhuizen naar uw nieuwe adres. Zo geniet u van de beste voorwaarden en de laagste rente. Hoe werkt dat?

Aansprakelijk voor schade? En nu?

Laat u per ongeluk die mooie vaas vallen bij uw tante? Of stoot u een glas rode wijn over het lichte tapijt van uw goede vrienden? Dan bent u aansprakelijk voor de schade. Dit moet u weten over aansprakelijkheid en het vergoeden van de schade.

De belastingaangifte 2022

De welbekende blauwe brieven zijn de afgelopen weken weer op de mat gevallen. Vanaf 1 maart is het mogelijk om uw aangifte inkomstenbelasting voor 2022 in te vullen. Check de vooraf ingevulde gegevens goed en denk ook aan de aftrekposten. Dat scheelt al snel tientallen zo niet honderden euro’s. Benieuwd waar u op moet letten?

All seasonbanden: handig of toch niet?

Het voorjaar staat voor de deur. Eindelijk laat de zon zich weer wat vaker zien. Toch kan het ook nog onverwacht koud zijn. Zelfs met vorst aan de grond. Onverwachte gladheid is altijd vervelend als automobilist. Dan lijken all seasonbanden een goede uitkomst. U hebt immers altijd de goede banden bij u. Maar is dat wel zo?

Blog maart 2023 – NIEUW: DE GASTOUDERZELFVERZEKERD-POLIS

De verantwoordelijkheid van een gastouder Het werk als gastouder is mooi, dankbaar en belangrijk voor kind én zijn ouders. Het is niet moeilijk te bedenken dat je als gastouder nogal wat verantwoordelijkheid hebt over het welzijn en de veiligheid van de kinderen die je onder je hoede hebt. Logisch ook, dat de meeste gastouders zich goed verzekeren voor hun aansprakelijkheid. In de

De WOZ-waarde is flink gestegen: wat betekent dit voor u?

De WOZ-waarde van woningen is in 2022 aanzienlijk gestegen. Gemiddeld ligt de WOZ-waarde 17 procent hoger dan een jaar eerder. Dat heeft onder andere gevolgen voor de belasting die u moet betalen. Wat moet u weten over de WOZ-waarde?

Zonnepanelen op uw dak? Dit moet u weten

Duurzaam opwekken van energie wint aan populariteit. Het is goed voor het milieu en gezien de huidige energieprijzen ook voor de portemonnee. Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen op hun dak. Maar hoe zit het met de verzekering?

Uw specialist in:

  • Hypotheken voor particulieren en ondernemers
  • Schade verzekeringen voor ondernemers en particulieren
  • Arbeidsongeschiktheids-
    verzekeringen voor ondernemers
  • Hypotheek beschermende verzekeringen voor particulieren
  • Totaal financieel advies
  • Budget coaching
  • Subsidiemogelijkheden voor starters op de woningmarkt

Laat ons weten wat we voor u kunnen betekenen