Alimentatieverzekering

Uw alimentatie verzekeren bij het overlijden van uw ex-partner

Ongeveer een derde van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. De (voormalig) kostwinner betaalt in de meeste gevallen maandelijks alimentatie. 

Alimentatie is een betaling die is bedoeld voor het levensonderhoud van de ex-partner en/of kinderen. Maar wat gebeurt er met de alimentatie als de kostwinnaar overlijdt? Veel mensen bespreken dit scenario niet bij een echtscheiding. De wet schrijft echter voor dat er alimentatie betaald moet worden. Ons advies is daarom om dit scenario mee te nemen in het echtscheidingsconvenant. U kunt financiële zekerheid verzekeren bij WW, arbeidsongeschiktheid of overlijden.

De TAF Alimentatiepolis is bedoeld om uw alimentatie te waarborgen bij vroegtijdig overlijden. De alimentatie-gerechtigde ontvangt dan maandelijks het verzekerde bedrag. Dit is meestal het alimentatiebedrag zoals afgesproken in het convenant.
Dat is een fijne gedachte voor alle partijen, zeker als er ook kinderen bij betrokken zijn. 

De ontvanger van de alimentatie sluit deze verzekering af. Hij of zij betaalt ook de premie van deze speciale overlijdensrisicoverzekering. De alimentatieverzekering wordt afgesloten op het leven van de ex-partner. Deze zal enkele gezondheidsvragen moeten beantwoorden. U kunt de verzekering opnemen in het convenant. Daarnaast kunt u deze afsluiten als u al gescheiden bent.

Een voorbeeld (klik om te vergroten)

Bij Advisie Groep kunt u een offerte voor een  alimentatieverzekering/ -polis  aanvragen.  Neem gerust contact met ons op voor vragen

Vraag een offerte aan

Gegevens (toekomstig) ex-partner

Uw specialist in:

  • Hypotheken voor particulieren en ondernemers
  • Schadeverzekeringen voor ondernemers en particulieren
  • Arbeidsongeschiktheids-
    verzekeringen voor ondernemers
  • Hypotheek-beschermende verzekeringen voor particulieren
  • Totaal financieel advies
  • Budgetcoaching
  • Subsidiemogelijkheden voor starters op de woningmark

Laat ons weten wat we voor u kunnen betekenen