Blog januari 2022 – VERZEKER JE TEGEN ARBEIDSONGESCHIKTHEID

Wat gebeurt er als je uitvalt?

We zitten alweer in 2022. Een nieuw jaar waarin mensen vol goede moed met hun voornemens aan de slag gaan. Minder eten, minder drinken, en de hardloopschoenen worden weer tevoorschijn gehaald. Maar let op: een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker in de koude, gladde wintermaanden.  Veel mensen denken er niet over na, maar een ongeluk of (langdurige) ziekte kan vervelende gevolgen hebben. Niet alleen fysiek, maar ook financieel. Want wat gebeurt er als je maanden of misschien wel jaren uit de roulatie bent? Behoud je bijvoorbeeld je baan en (dus) je salaris? En heb je nog recht op een (WIA-)uitkering? Neem deze zorgen weg door het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Want mocht je plotseling voor langere tijd uit de running raken, dan is het prettig om in elk geval verzekerd te zijn van inkomsten. Wel zo’n fijn idee voor jou en je naasten.

Verzekeringen voor ondernemers

Als ondernemer ben je afhankelijk van je eigen bedrijf. Ben je ZZP’er, dan is het niet moeilijk te bedenken dat je inkomsten helemaal afhangen van jouw inzet en geleverde werk. De gevolgen van uitval zijn direct voelbaar, zeker als dit voor langere tijd is. Hert blijkt dat jaarlijks 1 op de 10 ondernemers arbeidsongeschikt raakt. Het is daarom onverstandig om te denken dat het jou niet zal gebeuren. Want je hebt je spaargeld vast vooral voor andere dingen gereserveerd. Bezwaren die ondernemers hebben tegen een AOV:

– Deze is waarschijnlijk toch niet te betalen
– Ik zet liever mijn eigen geld in als er wat gebeurt
– Ik kan eventueel terugvallen op het geld van mijn partner.

Het blijkt echter in de praktijk toch vaak anders te werken en financieel minder gunstig uit te vallen. Bovendien hoeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering helemaal niet zo duur te zijn.

En vergeet je personeel niet

Wanneer je als ondernemer personeel in dienst hebt, dan ben je vanzelfsprekend afhankelijk van de inzet en beschikbaarheid van je werknemers. Het is daarom goed om je af te vragen wat je plichten als werkgever en wat de rechten van je personeel zijn. Langdurige afwezigheid van werknemers heeft invloed op je bedrijfsvoering en mogelijk ook op je inkomsten. Het is daarom verstandig om na te denken over hoe je ziekte en verzuim zoveel mogelijk voorkomt. Daarnaast kun je je personeel collectief een verzekering aanbieden. Naast extra zekerheid, bied je je mensen hiermee ook nog eens goed werkgeverschap.

Advisie Groep voor je AOV

Wij begrijpen als geen ander wat de impact is van langdurige afwezigheid door ziekte of een ongeluk. Advisie Groep biedt verschillende verzekeringen voor jou als ondernemer en voor je personeel. Onze adviezen zijn bovendien op maat, zodat je alleen de voor jou belangrijke zaken verzekert. Laat je niet afschrikken door verhalen over hoge premies, wij kijken vooral naar wat wél mogelijk is. Vraag hier je offerte aan of neem contact met ons op voor een adviesgesprek. Trek die sportschoenen uit de kast en ga met een gerust gevoel en de nodige zekerheid het nieuwe jaar in!

Wil je weten hoe je je verzekert tegen arbeidsongeschiktheid? Neem dan voor een erkend en onafhankelijk advies contact op met Advisie Groep.