Blog mei 2022 – ONDERNEMER, VERZEKER JE TEGEN UITVAL

Ondernemers zijn net mensen

Als ondernemer heb je verantwoordelijkheid, gezonde ambities en plannen voor de toekomst. Je klanten zijn tevreden over je producten en diensten, dus met een beetje geluk maak je elk jaar een gestage groei door. En als het goed is mag je door tot ongeveer je 67e, waarna je van een welverdiend pensioen kunt gaan genieten. Tot zo ver het ideaalplaatje. Want het leven is weerbarstiger en onvoorspelbaarder dan dat. En ja, ook ondernemers zijn net mensen. Want wat gebeurt er als je ineens voor langere tijd uitvalt door een ongeval of ziekte? Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje.. En heeft soms grote gevolgen. Heb je een organisatorisch én financieel vangnet wanneer je voor een half jaar of langer uitvalt? Om over het allerergste scenario nog maar te zwijgen…

Zomaar wat cijfers

Het moge duidelijk zijn dat de kans op een ongeluk in de bouw wat groter is dan op je accountancykantoor. En als je in het weekend op je crossmotor stapt, ligt een ongeluk wat meer op de loer dan wanneer je liever een kruiswoordpuzzel oplost. Toch is niets ondenkbaar. We geven wat cijfers om aan te geven wat er gebeurt in het leven van een gemiddelde Nederlandse ondernemer in de leeftijd van 35 tot 65 jaar:

  • 50% van de ondernemers raakt in die periode meer dan 3 maanden arbeidsongeschikt
  • 14% raakt zelfs meer dan 5 jaar arbeidsongeschikt
  • 10% komt in die periode te overlijden
  • 80% van de arbeidsongeschiktheid komt door ziekte, 20% door een ongeluk
  • Slechts 1,4% van de arbeidsongeschiktheidsgevallen wordt veroorzaakt op het werk.

Het blijkt bovendien dat zo’n 6 op de 10 ondernemers zichzelf financieel moeilijk of niet kunnen redden wanneer ze meer dan een jaar uitvallen. Kortom:

Gun jezelf een verzekering van AOVdeskundigen.nl

Een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering geeft jou als ondernemer de nodige rust en zekerheid. Want de kans dat je ooit voor korte of langere tijd uitvalt is absoluut niet ondenkbaar. Een goede verzekering op maat hoeft echter niet zo complex en kostbaar te zijn als je zelf wellicht denkt. Er zijn betaalbare oplossingen, die bovendien perfect aansluiten op jouw behoeften en situatie. Zo is het aan te raden om alleen je belangrijkste vaste lasten te verzekeren en zelf de uitkeringsduur te bepalen. Heb je nog een spaarpot en kun je een tijd op eigen middelen overbruggen? Dan heeft dit mogelijk invloed op de wachttermijn en dus op de premie. Als onafhankelijk intermediair werken wij met de beste verzekeringsaanbieders en scherpste premies. Gun jezelf en je naasten dus de nodige zekerheid en zorg voor een financieel vangnet. Zo werk jij je als ondernemer zorgeloos naar een mooi pensioen!

Wil je weten hoe je arbeidsongeschiktheid verzekert en hoeveel je kunt besparen? Neem dan voor een erkend en onafhankelijk advies contact op met AOVdeskundigen.nl