Blog maart 2022 – VANAF NU LIVE: NIEUWBOUW MAAS & WAAL!

We hebben huizen nodig

We weten inmiddels allemaal dat we te weinig huizen hebben in Nederland. Naar schatting komen we in 2022 zo’n 280.000 woningen tekort. De doorstroming is slecht en starters hebben moeite om een eigen woning te vinden. Gelukkig zien we inmiddels meerdere positieve ontwikkelingen die de woningzoeker helpen. Er zijn bijvoorbeeld particuliere initiatieven voor het gezamenlijk creëren van woonblokken en de overheid stelt gemeenten 2 miljard beschikbaar om nieuwe huizen te bouwen. De (ambitieuze) doelstelling voor de komende jaren is om elk jaar 75.000 woningen te bouwen. Kortom: de stroom aan nieuwe huizen versnelt, zodat we de komende jaren inlopen op het enorme tekort.

Wonen in het prachtige Maas & Waal

Deze ontwikkeling is ook zichtbaar in het Land van Maas & Waal en omliggende regio’s. De verschillende gemeentes en politieke partijen hebben het thema nieuwbouw hoog op de agenda staan. Dit wordt ons -zeker met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen- via allerlei kanalen duidelijk gemaakt. En gelukkig staat het onderwerp niet alleen op de agenda, maar zien we het inmiddels ook overal fysiek terug. In vrijwel alle dorpskernen zien we bouwactiviteiten, allemaal gericht op het creëren van extra woonruimte voor starters, senioren en doorstromers. En dat is ook niet zo gek, want Maas & Waal is een geweldige regio om te wonen. Het is er groen, ruimtelijk, gemoedelijk en de streek kent een rijke historie. Oftewel: een prachtig gebied om te ontdekken en neer te strijken. Bovendien is het ideaal gelegen, met uitvalswegen naar Nijmegen, De Betuwe en Noord-Brabant. Niet zo gek dus dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een woning in Maas & Waal.

www.nieuwbouwmaasenwaal.nl

De nieuwbouwactiviteiten in Maas & Waal en omliggende gemeenten zijn bij ons niet onopgemerkt gebleven. Daarom heeft Advisie Groep een totaaloverzicht gemaakt van alle huidige én toekomstige nieuwbouwprojecten in de streek. Het gaat hier om projecten in de gemeenten Druten, West Maas en Waal, Beuningen, Wijchen en enkele omringende gemeenten. En dat is niet het enige. We informeren je ook over de dorpskernen en het typisch Maas & Waalse dialect. Een perfecte manier dus om snel ingeburgerd te raken in onze prachtige regio. Wil je kennismaken met Maas & Waal en ben je op zoek naar een nieuwe woning in deze fantastische streek? Je zoektocht begint hier: www.nieuwbouwmaasenwaal.nl!    

Advisie Groep voor hypotheken

Zoals je al van ons gewend was, kun je bij Advisie Groep terecht voor een nieuwe of aangepaste hypotheek. We bieden je een goed en onafhankelijk hypotheekadvies, volledig afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden. En we kijken daarbij niet alleen naar de huidige situatie, maar ook naar je toekomstige wensen. Bij ons vind je de perfecte hypotheek tegen de beste voorwaarden!

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor de aanschaf van een nieuwbouwwoning in Maas & Waal? Neem dan voor een erkend en onafhankelijk advies contact op met Advisie Groep.