Lars en… Dé Gym

In dit artikel vertelt relatie Lars van Haaften over zijn passie kickboksen en zijn sportschool Dé Gym

Hij begint met “wil je vechten? ”  Waarschijnlijk niet. Niet iedereen vindt een potje knokken zo lekker als Lars dat doe. Ik ben Lars van Haaften en ik vocht lange tijd om het te maken in het kickboksen. De adrenaline, de intieme connectie met mijn tegenstander in de ring, het ultieme respect zodra de bel klinkt. Dat gevoel gun ik iedereen, maar ik snap goed dat niet iedereen een boksgevecht leukl vind of misschien helemaal niks vindt.  Dus, ging ik nadenken: wat is boksen nog meer? Vind ik alleen het vechten leuk?

Nee, boksen (en sporten in het algemeen) zie ik als het grootste zelfvertrouwen dat je jezelf kan geven. Alles waar het menselijk lichaam voor gemaakt is verpakt in een grote strijd met jezelf; een kans op persoonlijke groei die je met beide handen aangrijpt. Uiteindelijk vocht ik nooit alleen tegen mijn tegenstander. Ik vocht net zo goed tegen mijzelf.

Dát gevoel wil ik aan andere mensen geven. Niet het gevoel van iemand anders verslaan, maar van jezelf verslaan en inzien dat je altijd sterker bent dan je denkt: ‘Ik kan dit!’. De grootste boksers glijden met trillende handen hun handschoen in, een voetballer kleedt om met knikkende knieën en en zangers legen soms eerst hun maag op de wc, totdat er alleen nog goud geluid uit die keel klinkt. Niet alleen uit angst, maar ook uit enthousiasme voor wat komt: een overwinning op jezelf, ongeacht het wedstrijdresultaat.

Wil je gezellig sporten?!

Met die wens startte ik mijn eigen sportschool: Dé Gym in Afferden Daar geef ik met mijn team van coaches Small Group Training: Dé Power (Circuit) – waar je kracht en conditie op de proef worden gesteld – en Dé Boxing – waar je op een bokszak de techniek leert, maar vooral tegen jezelf knokt (die bokszak geeft geen krimp). Laatst zijn we gestart met Dé Fighters, waar je leert sparren met medeboksers, voor als het toch gaat kriebelen!

Daarnaast bieden we ook Personal Training aan en Bedrijfsfitness in of bij je bedrijf/werkgever. Dit kan tijdens of na het werk.

Buiten de uitdaging die wij van mensen vragen, is het altijd gezellig! Kom je ook eens langs bij De Gym ? Je eerste proeflessen Power en Boxing zijn gratis. plan je proefles hier

Sportieve Groet,

Lars van Haaften / Dé Gym
Van Heemstaweg 38
6654 KE  Afferden
06-23087304  info@degym.eu

https://degym.eu