Blog december 2022 – LANG IN HET BUITENLAND? DENK AAN DE VERZEKERINGEN!

Het avontuur aangaan

Houd jij van het avontuur en andere omgevingen en culturen? Dan kan het zomaar zo zijn dat jij je heil voor langere termijn in het buitenland zoekt. Veel mensen trekken voor maanden, jaren of misschien wel voorgoed naar andere delen in de wereld om te werken, studeren en te leven. Wat echter nog weleens wordt vergeten is het omzetten van de zorgverzekering. Want een dergelijke trip betekent automatisch dat je zorgverzekering in Nederland stopt. En je wil natuurlijk wel de juiste zorg ontvangen, mocht er onverhoopt iets gebeuren. Hetzelfde geldt voor familieleden die vanuit het buitenland voor langere tijd naar Nederland komen. Kortom: zorg er altijd voor dat je je recht op zorg goed verzekert, overal en altijd.

Aandachtspunten voor wonen in het buitenland

Zoals gezegd, is een zorgverzekering waar ter wereld je ook bent cruciaal. Er zijn echter meer zaken waar je rekening mee dient te houden en, die je wat ons betreft, altijd goed moet regelen:

  • Verzekerd voor bepaalde of onbepaalde tijd? Zeker wanneer je voor langere tijd naar het buitenland gaat, zonder vastgestelde einddatum, opteren we natuurlijk voor het laatste.
  • Bepaal hoe uitgebreid je verzekering moet zijn. Wil je volledig zorgeloos leven? Kies dan voor een uitgebreide dekking
  • Kijk niet alleen naar je zorgverzekering, maar ook naar je inboedel-, rechtsbijstand- en reisverzekering
  • Zorg dat je wereldwijd gedekt bent, dus ook wanneer je je familie in Nederland weer eens bezoekt.

Slaat de schrik je inmiddels toch om het hart? Niet nodig, wij hebben altijd een passende oplossing voor je!

Advisie Groep regelt het voor u

Samen met onze verzekeringpartners bieden we je altijd een passend en compleet verzekeringsaanbod wanneer je besluit het buitenland-avontuur aan te gaan. Jouw persoonlijke situatie bepaalt of je je bestaande Nederlandse basisverzekering mag aanhouden. Is dit niet het geval? Geen probleem: met onze Wonen in het buitenland-verzekering ben je verzekerd tegen ziektekosten. Wanneer je verplicht bent om je Nederlandse basisverzekering aan te houden, dan is de Wonen in het buitenland-verzekering nog steeds waardevol en een goede aanvulling. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer medische behandelingen in je nieuwe thuisland duur zijn. We vergoeden in dat geval meer dan alleen de kosten waar je recht op hebt via je basisverzekering. Wanneer je besluit om naar een onveilig gebied af te reizen, dan loop je meer kans om wat op te lopen. Deze extra zorgkosten, en laten we vooral hopen dat ze je bespaard blijven, vergoeden we ook. Tot slot kan het zijn dat je op je nieuwe bestemming een aangepaste gezondheidsverklaring nodig hebt. Voor enkele Zuid-Amerikaanse en Aziatische landen sturen we je zo’n verklaring, aangevuld met de gestelde eisen van dat land.

Kortom: gun jezelf een mooi en zorgeloos bestaan in je nieuwe thuisland, dan regelen wij het verzekeringswerk voor je!

 

Benieuwd hoe jij volledig verzekerd een nieuw en zorgeloos bestaan in het buitenland opbouwt? Neem dan voor een erkend en onafhankelijk advies contact op met Advisie Groep.