Blog juni 2022 – DE HYPOTHEEKRENTE STIJGT, KOM SNEL IN ACTIE

De huizengekte lijkt voorbij

De woningmarkt is al jarenlang overspannen. Huizenprijzen rijzen de pan uit, terwijl de hypotheekrente historisch laag is. Als huizenbezitter met de intentie om te verkopen ben je spekkoper. En als koper kun je profiteren van de zeer gunstige rente. Maar ja, vind maar eens een huis en vooral: doe maar eens het juiste bod.. Gelukkig lijkt de grote gekte voorbij. De komende jaren neemt het aantal nieuwbouwhuizen flink toe, de prijsstijging van woningen lijk af te vlakken en de overheid neemt maatregelen tegen grote vastgoedinvesteerders. Maar wees alert wanneer je op zoek bent naar een nieuwe woning en een lening wil afsluiten. Kom in dat geval snel in actie, want de hypotheekrente neemt inmiddels gestaag toe.

Oekraïne, energieprijzen en inflatie

Enkele grote, externe factoren vormen de belangrijkste oorzaak van de stijgende hypotheekrente. De verschrikkelijke situatie in Oekraïne laat inmiddels over grote delen van de wereld zijn economische sporen na. We hebben inmiddels allemaal last van de enorme stijging van de energietarieven. Deze ontwikkeling gaat hand in hand met de inflatie. Artikelen in de supermarkt zijn soms wel 20% duurder dan een jaar geleden. Kortom: er is veel onzekerheid op meerdere vlakken, ook op de kapitaal- en vastgoedmarkt. Dit heeft ertoe geleid dat de hypotheekrente gemiddeld 2% hoger is dan in 2021.

Sluit nu een lening af tegen gunstige voorwaarden

Wanneer de Europese Centrale Bank (ECB) dan ook nog eens besluit om de rentes te verhogen, dan heeft dit direct een opstuwende invloed de op de kapitaalmarktrente. Je kunt er vervolgens vrijwel zeker vanuit gaan dat dan ook de hypotheekrente stijgt. En dat is exact de ontwikkeling waar we nu middenin zitten. Het wordt elke maand weer wat duurder om een lening voor een huis af of over te sluiten. Natuurlijk, de absolute ‘dal-rentes’ hebben we inmiddels achter de rug. Maar nog steeds zijn de hypotheekrentes ontzettend laag en is dit een perfect moment om in actie te komen.

Advisie Groep voor de juiste hypotheek

Je kunt bij Advisie Groep terecht voor een goed en onafhankelijk hypotheekadvies op maat. Bij ons ontvang je de juiste begeleiding, afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden. We hechten daarbij aan een prettig en persoonlijk contact. Een hypotheek afsluiten of omzetten doe je immers niet elke dag. We helpen je met het afsluiten van een nieuwe hypotheek of het oversluiten van je bestaande. En natuurlijk vergelijken we meerdere aanbieders met elkaar, zodat je de juiste keuze maakt en ook nog eens geld bespaart. De markt is volop in beweging en de rente neemt toe, wacht dus niet langer en gun jezelf een hypotheek tegen nog steeds gunstige voorwaarden!

Wil je weten hoe je een hypotheek af- of oversluit tegen de gunstigste condities? Neem dan voor een erkend en onafhankelijk advies contact op met Advisie Groep