Blog december 2021 – HIJ IS ER WEER: DE ZORVERZEKERINGEN-TOMBOLA

Zorgverzekeraars in 2022

Medio november hebben alle zorgverzekeraars hun premie voor 2022 bekend gemaakt. Als het goed is, heb je de nieuwe polis inclusief wijzigingen ook al ontvangen van je huidige aanbieder. En ook op de radio en TV ontkom je er niet aan: de strijd om het binnenhalen van nieuwe klanten is begonnen. Je hebt nog de hele maand om je huidige pakket aan te passen of over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering. Het eigen risico blijft overigens ongewijzigd en is ook volgend jaar €385,-.

Kijk verder dan de laagste premie

Als je zorgverzekeringen met elkaar vergelijkt, dan is het aan te raden niet alleen af te gaan op de laagste premie. Kijk bijvoorbeeld eens naar de zogenaamde restitutiepolis. Bij deze polis heb je een vrije zorgkeuze. Met andere woorden: je mag zelf weten naar welke zorgverlener je stapt, ook wanneer je zorgverzekering geen contract heeft met deze zorgverlener. Daarnaast kun je een naturaverzekering overwegen. De bijbehorende polis is vaak voordeliger dan bij andere verzekeringen. Het nadeel is wel dat je zorgkosten alleen worden vergoed bij zorgverleners waarmee de verzekeraar een contract heeft afgesloten. Tenslotte is het van belang welke aanvullende vergoedingen van toepassing zijn op jouw situatie en of een hoger eigen risico interessant is. Denk goed na over wat het beste bij jou past en stem daar de verzekering op af.

Belangrijke wijzigingen 2022

Ondanks dat het eigen risico gelijk blijft, zijn de premies over het algemeen hoger dan in 2021. Wanneer je je eigen risico verhoogt, gaat de maandpremie omlaag. Mensen die in 2022 met ernstige coronaklachten kampen, krijgen een groot deel van de bijbehorende zorg vergoed vanuit hun basispakket. Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan deze regeling en ze geldt tot 22 augustus 2022. Daarnaast kijkt het Zorginstituut Nederland kritisch naar de effectiviteit van bepaalde medicijnen die worden vergoed in het basispakket. Wanneer dit niet het geval is, kunnen deze medicijnen uit het basispakket worden gehaald.

Advisie Groep voor je zorgverzekering

Naast bovengenoemde wijzigingen, veranderen er nog meer zaken in de zorgpolissen voor 2022. En al lijkt het soms niet zo, in de praktijk blijkt dat de verschillende zorgverzekeringen en basispakketten veel van elkaar verschillen. Het vergt daarom enig uitzoekwerk om de voor jou best passende verzekering te selecteren. Je hebt tot 31 december 2021 om je keuze te maken en over te stappen. Advisie groep werkt al jaren prettig samen met StadHolland, dit wordt onderstreept door de vele positieve reacties van onze klanten. Daarnaast bieden we vanzelfsprekend ook andere verzekeringen aan. Hier bekijk en vergelijk je eenvoudig de verschillende mogelijkheden. Je kunt via onze website zelfs direct een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten. En kom je er toch niet uit? Dan staan wij je natuurlijk graag te woord.

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn om de juiste zorgverzekering af te sluiten? Neem dan voor een erkend en onafhankelijk advies contact op met Advisie Groep.