B&B de Dijkslaper en De Tabaksplant

B&B de Dijkslaper en De Tabaksplant

We laten deze keer relatie Gerrie en Mari Koppers aan het woord over hun horeca bedrijf en nieuwe bed en breakfast. Horecabedrijf De Tabaksplant in Afferden (Gld) is al sinds 1938 een begrip in het Land van Maas en Waal. Heel veel mensen hebben hier hun bruiloft, verjaardag en andere mijlpalen gevierd. Sinds 1985 is er een cafetaria bijgekomen en vanaf 1990 werd het mooie familiebedrijf nog meer op de kaart gezet met een midgetgolfbaan waar in 1990 ook de Europese Kampioenschappen zijn gespeeld.

Maar de Tabaksplant is niet alleen bekend van de horeca- activiteiten. In de jaren ’70 was er zelfs een schoenenwinkel! In de jaren ’80 werd deze schoenenschuur een feestzaaltje die in mooi dialect “t Schurtke” werd genoemd. Ook hier zijn vele feestjes gevierd!

Vanaf 2021 hadden we echter andere plannen met deze ruimte, we wilden er graag een B&B van maken en dat is gelukt. We zijn erg trots op onze prachtige kamers die toepasselijke namen hebben gekregen van de mooie bloemen die aan de dijk bloeien: Klaproos, Fluitenkruid en Meizoen.

Onze prachtige B&B ligt aan de karakteristieke oude dijk in het gastvrije land van Maas en Waal. Direct aan de dijk bij de Afferdense en Deestse Uiterwaarden.

Onze kamers zijn voorzien van een eigen toilet , badkamer en op elke kamer een eigen keuken. Er is een t.v. aanwezig en een gezellig zitje waar u heerlijk kunt relaxen. Er is gratis wifi en u kunt gratis parkeren. Ook zijn er gratis fietsen beschikbaar om even een rondje te maken over de prachtige oude en nieuwe dijk. En als u wilt mag u ook nog gratis een rondje midgetgolfen.

Buiten is er ook een terras met o.a.zicht op schattige Alpaca’s en natuurlijk op de prachtige dijk. Wij zorgen dat u ’s ochtends kunt genieten van een heerlijk ontbijt. U bepaalt zelf het tijdstip, want alles staat voor u klaar in de koelkast op uw kamer.

 

Zakenrelatie

Ook voor zakelijke relaties die in het Land van maas en Waal moeten overnachten zijn wij een zeer geschikt adres. Er is gratis wifi en een heerlijke rustige werkplek.

“Alles klopte bij de Dijkslaper. Ik was hier voor werk en heb hier een prima werkplek gevonden. Naast een mooie vrije tijds B&B dus ook een absolute aanrader voor de zakelijke gast”

Walk of Wisdom

Onze B&B ligt op de route van de Walk of Wisdom (WOW), Afferden routekaart 29. Als horecabedrijf hebben wij de afgelopen jaren veel aanloop gehad van de WOW. Er zijn ontzettend veel ringetjes opgehaald voor die bijzondere ketting die iedereen bij aanvang van de route krijgt in de St. Stevenskerk in Nijmegen. Er is nu dus ook de mogelijkheid om aan deze prachtige route onze B&B te boeken.

Neem een kijkje op www.dedijkslaper.nl

Wij heten u graag van harte welkom!

Gerrie en Mari Koppers