Voor 2019 geldt:

De wetgever heeft wederom een aantal wijzigingen doorgevoerd in de dekking van de basisverzekering. Onderstaand treft u wat kernpunten voor de verplichte basis verzekering:

  1. Het wettelijke eigen risico blijft gelijk; € 385,-
  2. De premie zal ligt stijgen bij iedere verzekeraar.
  3. Paracetamol, vitaminen en mineralen die ook zonder recept bij de apotheek of drogist verkrijgbaar zijn, worden niet meer uit de basisverzekering vergoed.
  4. Zittend ziekenvervoer wordt verder uitgebreid. Patiënten kunnen hier ook gebruik van maken naar consulten, onderzoek en controles die samenhangen met de behandeling van nierdialyse en oncologische behandelingen.
  5. Oefentherapie bij COPD wordt vanaf de eerste behandeling vergoed, afhankelijk van de ernst (klasse) tot een maximum van 70 behandelingen in het eerste behandeljaar.
  6. Indien u een geneesmiddel gebruikt dat duurder is dan het GVS aangeeft, geldt al jaren een wettelijke eigen bijdrage die bij de apotheek wordt afgerekend. Deze eigen bijdrage wordt met ingang van 2019 gemaximeerd op € 250,- per verzekerde per jaar. Deze eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Hier kunt u de zelf uw verzekeringen berekenen, vergelijken en zelfs afsluiten. Uiteraard kunnen we u ook van advies voorzien.

Bereken, vergelijk en sluit hier uw zorgverzekering af. (Particulier)

Bereken, vergelijk en sluit hier uw zorgverzekering af (MKB)

Een zorgverzekeraar is niet alleen de goedkoopste premies of alleen een basisverzekering. Het is ook belangrijk om vooruit te denken en na te denken over vervelende situaties, ziektes, ongevallen etc…. Mochten deze zich voordoen welke kosten wilt u dan zelf betalen. Wij helpen u graag verder met een passend advies.

Wilt u meer weten?

Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met Advisie Groep of klik hier voor het contactformulier.

Advisie Groep is uw onafhankelijk adviseur op het gebied van zorgverzekeringen. Wij zijn werkzaam in de gemeente Druten, West Maas en Waal, Beuningen, Wijchen, Nijmegen, Over Betuwe (Elst) en Tiel.