Met de Nationale Hypotheek Garantie bent u zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperkt u met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst.
Sluit je een hypotheek af met NHG, dan weet je zeker dat jouw hypotheek past bij je inkomen. Je hypotheek voldoet namelijk aan de normen voor verantwoord lenen van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Zo weet je zeker dat je nooit teveel leent en je naast je maandelijkse woonlasten voldoende geld overhoudt voor andere uitgaven, zoals boodschappen, verzekeringen en sparen.

Bij stimuleringsregelingen zoals de starterslening, koopgarant, duokoop, etc. heeft u altijd een hypotheek nodig met NHG

Vangnet als u uw hypotheek niet meer kunt betalen

Veranderingen in je persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je financiële situatie. Zo kun je misschien je hypotheek niet meer betalen als:

 • Je relatie stopt
 • je arbeidsongeschikt of werkloos raakt
 • je partner is overleden
 • Heb je een hypotheek met NHG? Dan heb je in deze vervelende periode een vangnet waarop je kunt vertrouwen.

  Je bent vanzelfsprekend zelf verantwoordelijk voor het vinden van oplossingen, maar NHG denkt in zulke situaties met je mee. NHG kijkt samen met je hypotheekverstrekker of je geholpen kunt worden de hypotheek weer betaalbaar te maken. Mogelijk kun je hierdoor je woning behouden en kan een verkoop met verlies worden voorkomen. Blijkt verkoop uiteindelijk toch de enige optie en is de opbrengst van je woning lager dan de uitstaande hypotheek? Dan kan NHG jou deze restschuld kwijtschelden.

  NHG is een borgstelling

  NHG is een borgstelling in de zin van artikel 7:850 van het Burgerlijk Wetboek (BW). NHG verstrekt de borgstelling aan uw geldverstrekker. De borgstelling ziet toe op je betalingsverplichtingen (rente en aflossing) aan uw geldverstrekker. Heb je een lening met NHG en wordt je woning met verlies verkocht? Dan kan je geldverstrekker zich wenden tot NHG voor de betaling van deze restschuld. Betaalt NHG de restschuld aan je geldverstrekker? Dan ontstaat er voor NHG een wettelijk regresrecht op jou op grond van artikel 7:866 BW. NHG treedt dan ook automatisch in de rechten van je geldverstrekker. Dat wil zeggen dat je de restschuld moet terugbetalen aan NHG. Doe je dat niet? Dan kan NHG maatregelen nemen om de restschuld terugbetaald te krijgen van jou. NHG heeft ervoor gekozen om onder bepaalde voorwaarden af te zien van het wettelijk regresrecht. Dat is de zogenoemde kwijtscheldingsregeling. Onder ‘Voorwaarden voor kwijtschelding’ lees je hoe NHG beoordeelt of je in aanmerking komt voor kwijtschelding en aan welke voorwaarden je moet voldoen.

  Via onderstaande links vind u meer informatie over NHG

  Website NHG
  Brochure NHG 2019
  NHG Voorwaarden bij aankoop
  NHG Voorwaarden bij verbouwen

   

  Wilt u meer weten?

  Advisie Groep is uw onafhankelijk financieel adviseur op het gebied van hypotheken, verzekeringen, sparen en geld lenen. Wij zijn werkzaam in gemeentes Druten, West Maas en Waal, Beuningen, Wijchen, Nijmegen, Over Betuwe (Elst) en Tiel.

  Wilt u meer weten over uw bestaande hypotheek en kwaliteitsverbetering aan uw bestaande woning of wilt u een woning gaan kopen. Maak een vrijblijvende afspraak met Advisie Groep of bel 0487-506784. Wij bekijken samen met of u recht heeft op NHG