De duurzaamheidslening is een aantrekkelijke lening met een lage rente voor particuliere woningbezitters. Gemeenten kunnen de
duurzaamheidslening inzetten om hun klimaatdoelstellingen te verwezenlijken en de bestaande woningvoorraad energiezuiniger te maken. Het is extra aantrekkelijk voor u als voor de woningbezitter die dan een energiezuiniger huis krijgt waardoor uw energielasten zullen dalen, uw woning zal ook in waarde toenemen en ook voor de gemeente kan die zo energie besparen.
De lasten van de lening zullen voor de woningbezitter in de meeste gevallen geheel, of voor een groot deel wegvallen tegen de verlaging van de energierekening. De lening wordt wel bij het BKR te Tiel geregistreerd als een aflopend krediet.  SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting) geregeld alles voor de deelnemende gemeenten. Zij doen dit ook voor  de starterslening voor de deelnemende gemeente

Omdat de lening bestemd is voor kwaliteitsverbetering van uw koopwoning is de rente ook fiscaal aftrekbaar.

De spelregels van de Duurzaamheidslening (bij de meeste gemeenten)

 •  De Duurzaamheidslening heeft een looptijd van 10 jaar tot bedragen  van € 7.500,- en een looptijd van 15 jaar voor grotere bedragen.
 •  De lening bedraagt minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-.  ( Druten maximaal €15.000,-)
 •  De rente is gebaseerd op ons 10 (4,7%)  of 15 jaar (5,3%) vaste rentetarief  (gekoppeld aan de looptijd van de lening) met daarop een korting  van 3%. De rente staat gedurende de gehele looptijd vast.

Hoe wordt de Duurzaamheidslening aangevraagd?

 •  Advisie groep vraagt namens u bij uw gemeente of hij/zij voor de lening in  aanmerking komt. Dit wordt bepaald aan de hand van de  verordening die uw gemeente heeft opgesteld.
 •  Advisie groep of gemeente zorgt dat u het aanvraagformulier   Duurzaamheidslening en de toewijzingsbrief. In de toewijzingsbrief  wordt  het voorbehoud van een positieve krediettoets opgenomen.  Van de toewijzingsbrief stuurt u een afschrift naar Advisie Groep.
 •  Wij controleren alles en nemen dit met u door en sturen het aanvraagformulier, met de benodigde  bijlagen naar SVn
 •  SVn voert een krediettoets uit. Dit zijn de NHG normen. Hier moet alles aan voldoen qua leencapaciteit en maandlasten
 •  Bij positieve toetsing stuurt een offerte naar u toe. De  gemeente ontvangt hiervan een afschrift. Bij negatieve toetsing  stuurt SVn een  negatief advies naar uw gemeente. De gemeente stuurt u een  afwijzingsbrief. De brief vermeldt dat de  toewijzingsbrief wordt ingetrokken.
 •  Na acceptatie van de offerte verstuurt SVn een onderhandse akte  naar u toe.
 •  Advisie groep neemt deze met u door en zorgt dat alles bij SVn terecht komt
 •  Nadat SVn de , ondertekende, onderhandse akte lening ontvangt van ons. Dan is de lening beschikbaar en opent SVn een bouwkrediet.
 •  Op basis van ingevulde en ondertekende declaratieformulieren (incl.   nota’s) betalen wij vanuit dit bouwkrediet de nota’s uit.
 •  Na afronding van de werkzaamheden meldt u bij Advisie Groep dat het project  gereed  is en wij geven het door aan uw gemeente.
 •  Uw gemeente geeft SVn schriftelijk te kennen dat de gereed melding  akkoord is en dat het bouwkrediet kan worden afgesloten.

In het heel traject begeleiden wij alles  en natuurlijk bekijken wij samen met u hoe uw financiële situatie eruit ziet.

Download hier de benodigde formulieren omtrent de duurzaamheidslening

Prospectus Duurzaamheidslening

Flyer Duurzaamheidslening

 

Wilt u meer weten?

Advisie Groep is uw onafhankelijk financieel adviseur op het gebied van hypotheken, verzekeringen, sparen en geld lenen. Wij zijn werkzaam in de gemeente Druten, West Maas en Waal, Beuningen, Wijchen, Nijmegen, Overbetuwe (Elst) en Tiel.

Wilt u meer weten neem dan vrijblijvend contact op met Advisie Groep  of bel 0487-506784.