De alimentatie is een maandelijkse betaling die bedoelt is om te zorgen dat uw-ex partner en/of uw kinderen ook nog verder kunnen leven. Alleen wat gebeurd er als deze kinder- en/of partneralimentatie ineens wegvalt door bijvoorbeeld vroegtijdig overlijden?  Een studie kan bijvoorbeeld niet meer gevolgd worden, hobby’s kunnen niet meer worden gedaan, maar ook de normale dagelijkse dingen kunnen ineens grote problemen opleveren. Wilt u dat? Veel mensen bespreken dit scenario niet bij een echtscheiding. Terwijl de wet wel voorschrijft of er alimentatie betaald moet worden. Waarom bespreekt u niet tijdens het opstellen van het echtscheidingsconvenant, dat er financiële zekerheid wordt verzekerd bij WW, arbeidsongeschiktheid en /of overlijden?

Het is mogelijk om het financiële risico bij overlijden te dekken. De TAF Alimentatiepolis is bedoelt speciaal bedoelt om uw alimentatie te waarborgen bij vroegtijdig overlijden. De alimentatie gerechtigde ontvangt dan maandelijks het verzekerde bedrag. Dit kan het alimentatiebedrag zijn zoals afgesproken in het convenant.
Dat is wel een fijne gedachte voor u alle partijen. Zeker als er ook kinderen zijn!

Hieronder treft u een voorbeeld. Door erop te klikken wordt dit groter.

De verzekering wordt afgesloten door de ontvanger van de alimentatie, deze betaald ook de premie van deze speciale overlijdensrisicoverzekering. De alimentatieverzekering wordt afgesloten op het leven van de ex-partner. Deze zal de gezondheidsvragen moeten beantwoorden.  Deze verzekering zou opgenomen kunnen worden in het convenant, maar is ook af te sluiten als u al gescheiden bent. 

Bereken hier de premie van de Alimentatieverzekering

Mocht u meer informatie willen over deze alimentatiepolis. Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Bel of mail ons:  0487-506784  of info@advisiegroep.nl