Waarom de starterslening?

Het is voor starters soms moeilijk om een passende koopwoning te bemachtigen. Om dit maatschappelijk probleem te bestrijden is er, in samenwerking met de Nederlandse Gemeenten, de Starterslening ontwikkeld.

Wilt u voor het eerst een woning kopen, maar staan de hoge woonlasten u in de weg? Met de Starterslening kunt u, in de meeste gevallen, toch de woning kopen die u op het oog heeft.

Gunstige voorwaarden

De Starterslening, aangeboden door uw gemeente en SVn, overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van uw woning en het bedrag dat u bij uw bank maximaal kunt lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie.
De hoogte van de Starterslening hangt af van uw inkomen, uw eigen vermogen en de voorwaarden van de deelnemende gemeente.

De Starterslening heeft een rentevaste periode van 15 jaar en heeft een looptijd van maximaal 30 jaar. De eerste 3 jaar hoeft u niks te betalen.
De Starterslening bestaat uit 2 delen:

1. Een leningdeel dat annuïtair wordt afgelost: de Starterslening.
2. Een leningdeel dat oploopt: de Combinatielening

De aflossing van uw Starterslening ‘betaalt’ u de eerste 3 jaar met de Combinatielening. De Combinatielening loopt daardoor de eerste 3 jaar altijd op. Na deze periode van 3 jaar betaalt u (in principe) rente en aflossing. Op het moment dat u de volledige rente en/of aflossing betaalt, lost u op zowel de Starterslening als de Combinatielening af.

De gemeente bepaalt

Uw gemeente heeft voorwaarden opgesteld waaraan u moet voldoen om voor de Starterslening in aanmerking te komen. Ook bepaalt uw gemeente de maximale hoofdsom van de Starterslening die u kunt krijgen.

Jaarlijks kunnen de voorwaarden van de gemeentes worden aangepast en als de subsidiepot op is kan er in dat jaar geen starterslening meer worden verkregen. Dan is het wachten of de deelnemende gemeente de lening weer gaat verlengen het jaar erop. Elke deelnemende gemeente heeft dus mogelijk andere regels. 

Lees hier meer over de starterslening

Wilt u meer weten?

Wilt u volledige ondersteuning en een passend hypotheekadvies i.c.m. de starterslening ?
Neem dan vrijblijvend contact op met Advisie Groep  of bel 0487-506784.